hello 2022

Közeleg a tavasz – készüljünk fel tudatosan!

Bár egy hónap a naptár szerint még vissza van tavaszig, azok, akik szeretnek előre tervezni, és azt fogadták meg, hogy idén tudatosabbak lesznek, bátran nekiállhatnak fejben, majd cselekedetekben is készülni. Hiszen a tudatosság egyik nagy előnye éppen az, hogy megtanulunk jelen lenni az aktuális évszakban, miközben a jövő évszakaira is készülünk. 

Tehát lehet, hogy még a télben járunk, de legyünk okosak és tudatosak: itt az ideje, hogy felkészüljünk a tavaszra. Hiszen villámgyorsan ideér.

Nézzünk körül a kertben
Akinek van kertje, nagyon jól tudja, hogy vannak munkák, amiket ebben az időszakban már el lehet és érdemes is elkezdeni, hogy minden készen álljon az első tavaszi ültetések idejére.
– Érdemes átgondolni, mit tervezünk ültetni, és mik azok a vetőmagok, amik nem állnak rendelkezésre. Ezeket ilyenkor meg lehet rendelni.
– Rendszerezzük a vetőmagokat ültetési sorrend szerint.
– Állítsunk össze egy ültetési ütemtervet.
– Ellenőrizzük a kerítés állapotát, a kerti szerszámokat – ha kell, meg is tisztíthatjuk őket.
– Igyunk egy csésze meleg teát estére, és tekintsük át a tavalyi kerti naplót. Ügyeljünk arra, hogy feljegyezzük azokat a dolgokat, amiket máshogy akarunk csinálni. Nincs még kerti napló? Legyen ez az év az indulás éve, legyen az idei az első év, mikor lesz napló. Nagyon hasznos forrás lesz a következő években is.

Nézzük át a ruhásszekrényt
A tél remek alkalom arra, hogy átnézzük a szekrényt, és megbizonyosodjunk arról, hogy a ruhatárunkban minden megvan, ami tavasszal kell majd.
– Vajon minden ruhánk jó állapotban van? Nem szakadt, nem nyúlott? Még mindig vízállóak az esőkabátok? Nem híztuk/fogytuk ki a kedvenc darabjainkat? Jó még az átmeneti kabátunk, vagy ideje lecserélni? Na és hogy áll a cipős szekrény?
Ilyenkor van lehetőség mindent időben beszerezni. ha szerencsénk van, kifoghatunk még egy-egy tél végi leárazást is, ahol beszerezhetünk néhány szuper akciós darabot.

Voltál már az üzletközpontunkban? Remek ajánlatokkal várunk, készülj velünk a tavaszra!

Készítsük fel az otthonunkat is
Valószínű, hogy a tavaszi időjárás beköszöntével, mikor végre meleg a levegő, csicseregnek a madarak és minden virágozni kezd, nem nagyon lesz kedvünk sokat bent lenni a lakásban és a takarítással, a rendetlenséggel túl sokat foglalkozni. Megejthetjük a frissítéseket most, amíg a hűvös még nem csábít annyira a szabadba.
– Amint lehetséges, végezzük el a tavaszi nagytakarítást. Mossuk ki a függönyöket, takarítsunk a nehezen elérhető helyeken, készülékek mögött.
– Szanáljunk és szabaduljunk meg mindentől, amire nincs már szükségünk. A nem használt tárgyakat adományozzuk el, vagy el is cserélhetjük másra. Ez vonatkozik a ruházatra, könyvekre, játékokra, tálalóedényekre és egyebekre.
– Tegyünk rendet a hűtőszekrényben és a kamrában. Rendszerezzünk mindent úgy, hogy először a legrégebbi dolgokat használjuk fel.
– Hamarosan indul a friss ételek időszaka. Nézzük át, vannak-e megfelelő edényeink a tárolásukra. Ami hiányzik, szerezzük be.

Tervezzük meg a tavaszi szórakozásainkat, kirándulásainkat
A tavasz mozgalmas és gyors lehet. Ez gyakran azt jelenti, hogy nem szánunk elég időt a szórakozásra és a kikapcsolódásra, ami kár, mert ahhoz, hogy valaki megfelelően tudjon teljesíteni, pihennie is kell. Végre melegebb lesz, végre jó lesz az idő, sokkal több programot lehet szervezni a családnak, ehhez pedig nem árt időben gondolkodni.
– Tervezzünk túrát a családdal vagy a barátokkal. Válasszunk egy új úti célt a közelben, de akár távolabb is. Ehhez, ha kell, foglaljunk szállást.
– Nézzük meg milyen programok lesznek, amik érdekesek számunkra. Ha kell, vegyük meg a jegyeket előre.
– Szervezzünk összejövetelt, ünnepeljük meg a tavaszt! Jelöljük be a naptárba az alkalmas hétvégét és hívjunk időben vendégeket.

Most még hidegek vannak, és vissza van néhány hét a télből, de hamarosan itt van a tavasz. Használjuk ki az időt a felkészülésre, hogy ne kelljen az utolsó pillanatban kapkodnunk.