Ezeket ne hagyd otthon, ha fesztiválozni mész

Végre itt a fesztiválszezon, amikor otthonról kimozdulva hódolhatunk szabadtéri rendezvényeken a kedvenc zenei stílusunknak, nézhetünk előadásokat, kóstolhatunk finom ételeket, vagy leülhetünk a barátainkkal egy pohár ital mellé és megvitathatjuk az élet nagy dolgait, vagy csak nevethetünk, jól érezhetjük magunk közösen.

Legyen az művészeti fesztivál, zenei fesztivál, gasztronómiai fesztivál vagy bármi más, van néhány dolog, amit nem árt, ha magunkkal viszünk. Ha minden eshetőségre felkészülünk biztosabb, hogy nem kerülünk kínos szituációba, és élvezni tudjuk a rendezvényt.

Ruházat
Indulás előtt érdemes tájékozódni az időjárásról, és annak megfelelően öltözni. A hűvösebb estékre gondolva nem árt egy vékonyabb pulóver, és ha eső várható, a vízhatlan kabát vagy egy esernyő is jó, ha velünk van, mikor elindulunk.

Praktikus lehet egy zsebes nadrág, hiszen egy jól zárható zsebbe sok mindent el lehet pakolni, amire szükség lehet: befér a zsebkendő, apró, kis tubus kézfertőtlenítő.

Az öltözék legyen kényelmes, a cipő olyan, amiben akár több órát is tudunk állni. Tökéletes lehet egy sportcipő, egy könnyű vászoncipő, esetleg egy szandál. Üzletközpontunkban rengeteg fazon megtalálható, ami tökéletesen megfelelhet az alkalomra.

Hátizsák
Természetesen mindenképpen kell egy táska, amiben a legfontosabb dolgainkat magunkkal vihetjük. Ez akkor a legpraktikusabb, ha nem túl nagy méretű, tökéletesen zárható, könnyű cipelni és könnyű hozzáférni, ha elő kell vennünk valamit.

Övtáska
Vannak helyek, ahová nem jó nagy táskával érkezni, mégis kell egy tároló, ahová iratok, kulcs, pénz belefér. Erre a célra tökéletesen megfelel az övtáska vagy egy kicsi mellkas előtt átvethető pántú válltáska. A lényeg, hogy ezek is jól zárhatók legyenek, kézközelben.

Mi kerüljön a hátizsákba?

A kötelező folyadékon, iratokon, kulcson, pénzen és zsebkendőn kívül is van néhány dolog, amit a mai világban érdemes magunkkal vinni, ha fesztiválozni megyünk. Ezek legtöbb esetben nem foglalnak nagy helyet, de jó szolgálatot tehetnek nekünk a buli alatt.

Fertőtlenítő törlőkendő
Bár a jelenlegi vírushelyzetben várhatóan elszórtan lesznek kézfertőtlenítő állomások, bárhová mész, ennek ellenére jó, ha van nálad fertőtlenítő törlőkendő. Ez bármilyen helyzetben kisegíthet. Ha magadat kell letörölni akkor is, de ha a környezetedet, mondjuk egy széket, akkor is. Az üzletközpont drogériájában biztosan be tudod szerezni, mielőtt elindulsz, a hét minden napján. Ugyanitt zsebkendőt, szőlőzsírt is vásárolhatsz a fesztiválholmihoz.

Naptej, kendő, napszemüveg
A napvédelem fontos minden esetben, ha kültéren tartózkodsz. Ha a fesztivál, amire indulsz, a délutáni órákban lesz, a napfény ellen mindenképpen ajánlott védekezni. A bőrnek a naptej, a szemnek a napszemüveg és a kalap tehet jó szolgálatot.

Szúnyogriasztó
Estefelé elősereglenek a vérszívók, amik igencsak meg tudják keseríteni a buli pillanatait. Ellenük sem árt védekezni, úgyhogy jó, ha lapul a táskában egy szúnyogriasztó spray.

Óvszer, gyógyszer
Az igazán körültekintőek, ha minden eshetőségre felkészülnek, fájdalomcsillapítót és óvszert is visznek magukkal. Jobb félni, mint megijedni, így te sem jársz rosszul, ha ezeket a dolgokat is elpakolod magadnak.

A fesztiválok remek kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak, főleg, ha minden eshetőségre felkészülsz, pakolj hát be minden fontos dolgot.