hello
hétköznapok

Távolítsd el a negatív energiákat otthonodból és az életedből idén ősszel

Bár színesek a levelek és édesek az illatok, a tanév kezdete, a sötétedő nappalok, az egyre kisebb mozgástér, a betegségektől való félelem szorongással tölthet el bennünket, a folyamatos szorongás pedig negatív energiákat szül, amelyek egyre nőnek, ahogy sötétednek a napok.

A melankóliába belemerülhetünk, de megtehetjük azt is, hogy megrázzuk magunk és nem hagyjuk, hogy a negatív gondolatok és érzések teljesen ránk telepedjenek, megmérgezzenek minket és a közvetlen környezetünket.

Nagyon sok mindent tehetünk azért, hogy otthonunkat, környezetünket és lelkünket megtisztítsuk a negatív energiától. Hoztunk néhány tippet:

Hallgassunk zenét
A zene gyógyít és tisztít. Hallgassuk a kedvenc dalainkat teljes hangerővel, vagy sétáljunk a házban énekelve. Fontos, hogy ne használjunk a magunk megnyugtatására és a negatív dolgok elűzésére kellemetlen hangokat, például tapsot, kiabálást vagy negatív szövegű zenét – mert ezekkel csak ellenkezőjét érhetjük el annak, mint amit szeretnénk.

Vegyük magunk körül illatokkal
Töltsük meg az otthonunkat illatokkal, amelyek boldog érzéseket keltenek bennünk. Lehet ez a sülő kenyér vagy bármilyen más számunkra kedves étel illata, lehet friss virágillat, illóolajok illata. A citrom fanyar frissessége élénkít és felemel, így a citromot is bevethetjük magunk körül. Jó ötlet lehet befektetni aromaterápiás készülékbe, vásárolni az üzletközpontban illóolajokat, hogy ezek mindig rendelkezésünkre álljanak.
A negatív energia eltávolítására a legjobb illóolajok a bazsalikom, zsálya, eukaliptusz, levendula, tömjén, szegfűszeg, szantálfa, rozmaring, ylang-ylang.

Gyújtsunk gyertyákat
A tűz tisztító erő, és stimulálja is az energiát, hogy újra mozogni kezdjen. Éppen ezért nem rossz ötlet, ha illatos gyertyákat gyújtunk a környezetünkben, akár minden szobában. Gyertyákat a drogériában, ajándéküzletekben kedvünkre válogathatunk, érdemes körülnézni üzletközpontunkban is!

Szüntessük meg a rendetlenséget
Sokan észre sem vesszük, de a rendetlenség stresszt okoz és belső feszültséget szül. Ha fáradtan, elcsigázottan hazaérünk, nem jó rendetlenségre érkezni, mert az csak növeli a bennünk lévő negatív energiákat. Éppen ezért, ha jobban akarjuk érezni magunk csináljunk rendet, és tartsuk is meg. Közben fel is dobhatjuk néhány őszi színnel a lakást, a friss dekorációk is segíthetnek jobb kedvre hangolódni.

Sok mindent megtehetünk a negatív hangulat elűzéséért azon túl is, hogy a környezetünkben kellemes légkört teremtünk.

Szánhatunk magunkra minőségi időt
Nagyon fontos, hogy időközönként foglalkozzunk önmagunkkal. Ha kell maradjunk egyedül, és olvassunk, relaxáljunk, sportoljunk valamit, de tölthetünk időt a kedvesünkkel, szeretteinkkel, barátainkkal is. A lényeg, hogy ez az idő pihentető és szórakoztató legyen. Olyan, ami feltölt.

Elmondhatjuk a gondjainkat
A beszéd mindig tisztít. Mindig terápia. Beszélni, kibeszélni magunkból jót tesz a lelkünknek, ezzel kezdjük el a problémák megoldását. Mondjuk el a bizalmasunknak, vagy mondjuk el egy idegennek. Mindegy, csak mondjuk el, mondjuk ki, hadd szálljon a negativitás messzire.

Menjünk többet a természetbe
A kirándulás, a természet élvezete és az ezzel járó mozgás minden évszakban feltölt és megnyugtat. És természetesen minden évszaknak megvan a maga szépsége, így az ősznek is. A színes környezet, a kellemes már nem túl meleg, de még egyáltalán nem hideg idő tökéletes arra, hogy kimozduljunk, és megtisztítsuk lelkünk a negatív energiáktól.

Sokan küzdünk az őszi hónapokban borús gondolatokkal, de nem kell átadnunk magunk a melankóliának. Tegyünk ellene, és élvezzük ki a természet búcsúzásának színkavalkádját, mielőtt belevetjük magunk az őrült karácsonyi készülődésbe!