hello ötletek

Az ajándékozás boldoggá tesz – három ok, amiért jó adni

Valóban elképesztő, milyen csodálatos érzés adni. Fura, de igaz, nem csak az okoz örömöt, ha kapunk valamit, de az is határtalan és azonnali örömöt nyújt, ha ajándékozhatunk. Talán ezért is van az, hogy ilyenkor, az ünnepek közeledtével egyre jobban érezzük mindannyian, hogy szeretnénk átölelni a világot, és mindenkinek adni valamit.

De miért van ez? Hogyan tud boldoggá tenni minket az ajándékozás?

Mindenek előtt erősíti az emberi kapcsolatokat
Azzal, ha valaki másnak ajándékot adunk, kimutatjuk, mennyire fontos nekünk, milyen nagyra értékeljük. Az ajándékozás csodálatos módja az emberekkel való barátságok, kapcsolatok és partnerségek elmélyítésének.

A személyre szabott ajándékoknak éppen az adja meg a jelentőségét, hogy időt és energiát szánunk a beszerzésükre. Nem az ajándék értéke számít, hanem az ajándékozás mögött meghúzódó szándék. Az, hogy mindent megteszünk, hogy kiválasszunk valamit, ami a másiknak tetszeni fog, és cserébe nem várunk semmit, az valóban önzetlen. Amikor átadjuk, az nekünk is varázslatos élményt nyújt. És természetesen a jó érzésen kívül megerősítjük vele kapcsolatunkat a másikkal.

Az emberek közötti kapcsolatokat ugyanis ápolni és értékelni kell. Ennek többféle módja van, beleértve az együtt töltött időt, a közös tevékenységeket és az ajándékozást is. Ha szívvel adunk, a másik megérzi a szándékot, és ez szorosabbá teheti a már létező köteléket.

Mi is jól érezzük magunk attól, ha adhatunk
Bárki megtapasztalhatja, hogy az ajándékozással együtt jár a beteljesülés érzése. Nem számít, hogy készítettük vagy vásároltuk az ajándékot, és az sem számít, mennyi az ára. 

Vannak, akik úgy érzik, hogy helytelen olyan ajándékot adni, ami nem drága, de ez nem igaz. A legjelentősebb ajándékok nem feltétlenül a legdrágábbak. Olykor egy egyszerű köszönet is csodákat tesz a címzettel. A lényeg az, hogy szívből adjuk, hiszen a szívből jövő ajándékozás a saját lelkünk tápláléka. Nem is kell vele különleges alkalmakra várni, a hétköznapokban ugyanúgy jó adni, mint a szeretet ünnepén.

A cél minden esetben az örömszerzés és a boldogság – önmagunknak és a másiknak is.

A pozitív tetteknek mindig van jutalma
Ha ajándékot adunk valakinek, a szeme azonnal felcsillan. Az ajándék, amit mindenféle elvárás nélkül adunk, csodákat tesz a lelkünkkel, ugyanakkor  hidakat is építünk vele a jövő felé. Az ajándékozással a tetteink sokszor ékesebben beszélnek szeretetünkről, mint a szavak. Jelezzük, hogy a másik fontos nekünk, olyan személy, akivel számolunk, akit szeretnénk, ha a jövőnk része lenne.

Pozitív tetteinket pedig a sors is megjutalmazza, hiszen aki pozitív dolgokat tesz, azzal cserébe pozitív dolgok történnek. 

Adni jó. Tényleg így van. Akár készítjük, akár vásároljuk az ajándékot, a lényeg, hogy éreztessük a másikkal, mennyire fontos, ha pedig ez megvan, az ő öröme nekünk is örömöt okoz majd. És ettől lesz igazán szép a karácsony!

Ha még nem sikerült személyre szóló ajándékot választanod szeretteidnek, látogass el üzletköpontunkba, mi segítünk a döntésben. Blogunkban pedig további ajándékozással kapcsolatos tippeket is olvashatsz.